Disney+ mogelijk als eerst in Nederland beschikbaar

De nieuwe streamingdienst van Disney zal mogelijk als eerste in Nederland beschikbaar zijn. De dienst, dat de naam Disney+ krijgt, is een alternatief voor het huidige Netflix en Videoland.

Disney heeft veel eigen producties, waaronder Donald Duck, Jungle Boek en Star Wars. Daarnaast is Disney eigenaar van Pixar, National Geographic en Marvel, waardoor ze veel content met bekende karakters kunnen produceren, exclusief voor de nieuwe streamingdienst.

Disney+ wordt mogelijk eerst in Nederland uitgerold, om op deze manier in een kleine markt te kijken of de uitrol succesvol verloopt. Het besluit is nog niet openbaar gemaakt, maar is naar buiten gebracht door een anonieme bron van The Information.

Dat Disney+ in Nederland als eerste uitgerold wordt, zou niet heel vreemd zijn. De apps van de dienst worden in Amsterdam ontwikkeld door Disney Streaming Service, voorheen bekend als BAMTech. Een uitrol van de dienst als eerste in Nederland zou hierdoor niet vreemd zijn.

Op 11 april houdt Disney een bijeenkomst voor analisten, waarbij mogelijk de details van de streaming dienst bekend gemaakt worden. Mogelijk wordt tijdens deze bijeenkomst ook bekend gemaakt wanneer de streamingdienst beschikbaar zou moeten zijn en wat de abonnement prijzen worden.

Disney is ondertussen al bezig met de productie van series. Onder andere een serie van Star Wars wordt momenteel exclusief geproduceerd voor Disney+.

Dit bericht is gepubliceerd op 6-03-2019.