De 10 beste streamingdiensten voor films

beste streamingdiensten films

Streamingdiensten zorgen voor de continue overdracht van gegevens over een netwerk, waarbij de inhoud tijdelijk wordt opgeslagen in de cache van de computer. Het voordeel van streamingdiensten: beeld en geluid worden in real time doorgegeven.

Streaming is goed op weg om de meest populaire manier te worden om muziek en films te bekijken. De gewenste inhoud kan worden beluisterd of bekeken zonder dat het bestand op je eigen computer hoeft te worden gedownload. Bovendien hoeven de bestanden niet permanent te worden opgeslagen of, zoals bij het delen van bestanden, beschikbaar te worden gesteld aan andere gebruikers.

netflix streamenNetflix

De eerste streamingdienst op de markt blijft nog steeds de beste. Zoals je waarschijnlijk weet, biedt Netflix onbeperkte streaming van tv-programma’s, films, komediespecials en originele programma’s voor een maandelijks abonnementsgeld. Je kunt zelfs tot vijf verschillende profielen op een account aanmaken. Ze zijn voortdurend bezig met het toevoegen en vervangen van films. Er is een gids om te bekijken wat er binnenkort komt en wat je moet bekijken voordat het weg is.

Veiligheid en service

De streamingdienst is zeer solide als het gaat om beveiliging en service: de versleuteling en beveiliging in de browser en apps hebben geen ernstige gebreken, de functies voor ouderlijk toezicht zijn uitgebreid. Er is echter geen leeftijdscontrole zoals bij Amazon. Het abonnement kan maandelijks en zonder voorafgaande kennisgeving via de browser aan het einde van de maand worden opgezegd. De Netflix gids laat ook zien hoe het ook een geweldige bibliotheek van fantastische films heeft die op de een of andere manier onder de radar zijn gegaan voor het grote publiek.

Besluit

Netflix is duidelijk een van de beste streamingdiensten. Het aanbod is goed vooral door de eigen producties en exclusieve titels. De streaming werkt zonder problemen, bijna elk smart device heeft een app en de bediening is eenvoudig. Filmfans krijgen waar voor hun geld. De prijs is afhankelijk van het abonnementsmodel.

Amazon Prime

Amazon Prime video streaming service is ingebed in het Prime Membership dat ook verzendingsvoordelen voor bestellingen bij Amazon en toegang tot muziek biedt. Het aanbod van films en series scoort met een grote selectie voor elk type televisie. Jammer dat er maar een gebruikersprofiel kan worden aangemaakt per abonnement.

Welke films en series zijn inbegrepen

Het aanbod van streamingdiensten varieert vaak omdat de licentierechten vervallen. De drijvende kracht achter de streamingdiensten zijn echter eigen producties, zogenaamde originelen, en exclusieve inhoud. Hit-suspicious, exclusief beschikbare series en films dienen om zich te onderscheiden van andere aanbieders en bieden zo meer argumenten voor een abonnement. Amazon vertrouwt veel van dergelijke exclusieve inhoud. Deze omvatten populaire films en series.

De kwaliteit van de streaming

Net als de concurrentie biedt Amazon films en series aan in Full-HD resolutie (1920 x 1080 pixels) en levert vaak zelfs 5.1 surround sound. Er zijn ook weinig titels beschikbaar bij Prime Video in Ultra-HD resolutie (4K) en met Dolby Vision, d.w.z. met een nog beter afgestemd beeld. Zoals bij alle streamingdiensten is de kwaliteit die op Amazon wordt afgespeeld automatisch afhankelijk van de beschikbare bandbreedte.

Als je op pauze drukt krijg je informatie over de acteurs die in de huidige scène van de film spelen en de muziek die in de scène speelt.

Besluit

Het vaste tarief van Amazon Prime Video is in het nadeel vergeleken met Netflix: Toch wordt het gat tussen beide diensten veel kleiner dankzij vele goede nieuwe eigen producties van Amazon Studios en een buitengewoon breed aanbod. Bovendien is het jaarlijkse abonnementsaanbod zeer betaalbaar, vooral wanneer de extra voordelen (prime shipping, prime music & Co.) in de rekening zijn opgenomen.

streaming films

Hulu streamingdienst

Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste TV-programma’s, maar geen zin hebt om te investeren in een kabelabonnement of een HD-antenne, dan is Hulu de beste oplossing. Deze dienst biedt toega.

Extra diensten, maar ook nadelen

Hulu is de gastheer van een aantal originele series en films (met inbegrip van joint ventures met de BBC, zoals The Wrong Mans en seizoen vier van The Thick of It), een selectie van off-beat films en een verrassende hoeveelheid klassieke animatiefilms. Recente Hulu-hits zijn onder andere een remake van High Fidelity. Een storend nadeel bij Hulu is dat je zelfs met een betaald abonnement door reclameboodschappen heen moet, maar veel minder dan wanneer je dezelfde series of films via kabel of je provider zou bekijken.

Besluit

Is Hulu + Live TV het waard? Voor sommige mensen is het de uren van dagelijks vermaak waard. De reclame kan storend zijn, maar tegen betaling van ongeveer zes euro per maand kun je zelf alle advertenties knippen.

Mubi

Een deel video streaming service, een deel filmgemeenschap, Mubi is bedoeld voor echte cinefielen. Mubi’s specifieke kenmerk van films kan beperkt enigszins de aantrekkingskracht op het breder publiek. Vooral ook omdat het enkele standaardfuncties mist.

De belangrijkste voordelen op een rijtje

  • Elke dag wordt er een nieuwe film toegevoegd aan de aangepaste line-up.
  • Uitgebreide catalogus van films.
  • Kenmerken aangepast per land.
  • 1080p streaming.
  • Offline downloads op mobiel
  • Een van de voordelen van videostreamingdiensten is dat je films kunt ontdekken die het misschien niet hebben gehaald bij het gewone publiek. Dit is dubbel waar voor Mubi, met zijn eclectische collectie films. De dienst beschikt over een aanzienlijke collectie films, documentaires en shorts die je kunt streamen met 1080 p en op elk gewenst moment kunt downloaden op mobiele apparaten.

Mubi is het meest geschikt voor mensen die houden van alternatieve films en series. De talrijke under-the-radar films die het meest geschikt zijn voor filmfestivals is misschien net wat sommige kijkers willen, vooral degenen die moe zijn van superheldenfilms en over-the-top visuele effecten.

HBO GO/NOW

Omdat er veel verwarring was rond de verschillende versie van HBO GO/NOW hebben ze besloten om de merknamen HBO Max en HBO pro samen te voegen onder de naam HBO GO/NOW. Dit maakt het een stuk duidelijker voor de klant.

HBO/GO/NOW biedt actuele films en series aan. Alleen de prijs valt een beetje tegen met zijn $14.99 per maand.

Nog niet zo bekend bij het grote publiek

HBO/GO/MAX heeft een recent, maar vrij beperkt aanbod en is niet zozeer gericht op een Europees publiek. Het aanbod voelt een beetje “halfbakken” aan en de korte reeksen en shows van vijftien minuten voelen aan als “te gemaakt” voor streaming.

Besluit

Deze vrij dure streamingservice is nog niet echt doorgebroken. HBO GO/NOW belooft binnenkort wel een beter aanbod en een betere service. Toch uitkijken of het niet iets voor je kan worden.

streamingdiensten films

Popcornflix

Voor een on-demand streaming service die geen abonnementskosten in rekening brengt, is dat misschien genoeg om je aandacht te krijgen. Maar in een markt waar retailgiganten als Amazon en Walmart concurreren om marktruimte, is de belofte van gratis films op slechts een paar klikken afstand genoeg om gebruikers aan te trekken?

Wat is Popcornflix

Het is een gratis on-demand streaming service die films en tv-series aanbiedt zonder het gedoe van een maandabonnement. In ruil voor de gratis inhoud voegt Popcornflix advertenties toe aan de kijkervaring.

Hoe kun je Popcornflix bekijken

Aangezien er geen kosten verbonden zijn aan het bekijken van de inhoud, is het aanmeldingsproces uiterst eenvoudig. De dienst is ook beschikbaar op een grote verscheidenheid aan platforms, dus je zou niet veel moeite moeten hebben om een manier te vinden om het te consumeren. Popcornflix biedt echter wel de mogelijkheid om een persoonlijke account aan te maken op hun platform. Op de telefoonapplicatie wordt je mogelijk gevraagd om je aan te melden voor een account. Om je aan te melden voor een gratis account moet je een mailadres opgeven, maar dat is het wel zo’n beetje. Je wordt niet eens gevraagd naar je naam. Door je aan te melden kunt je je streamingervaring verfijnen, inhoud beoordelen en enkele interactieve activiteiten doen, zoals het maken van GIF’s op basis van wat u aan het bekijken bent.

Besluit

Popconrflix is geschikt voor kijkers die op zoek zijn om uitstekende internationale films te bekijken waar en wanneer ze maar willen. Ze voldoen aan die vraag en biedt gratis toegang tot intelligente, meeslepende titels online, op mobiele telefoons of via gameconsoles, streamingapparaten en Smart TV’s.”

Crackle

Als je hunkert naar actiefilms en animatie tijdens een luie namiddag zal Crackle je terug in de tijd brengen zonder kosten.

Het Sony-platform zendt films, tv-programma’s en originele programma’s uit op een roterende basis. Er is geen abonnement of à la carte kosten, al moet je wel een behoorlijke hoeveelheid reclameboodschappen verwerken. Hoewel de programmering meestal geen blockbuster materiaal is, zijn het films of series waar je van gehoord hebt . Zo is er bijvoorbeeld Total Reacall in plaats van The Terminator.

Besluit

Crackle is geweldige app voor het bekijken van allerlei films en televisieprogramma’s. Het heeft misschien geen voordeel vergeleken met de concurrentie voorde inhoud, maar met het prijskaartje blijft het waarschijnlijk wel heel wat lager.. Het advertentie-ondersteunde model voor het delen van content is in het verleden meestal succesvol geweest zodat Crackle de middelen krijgt om in de toekomst te evolueren. Elke maand worden er meer titels toegevoegd, dus wie weet wat de app in de toekomst zal bieden.

Tubi.TV

Tubi.TV is een gratis Netflix-alternatief met verrassend goede films. Als je het betalen van maandelijkse abonnementen dan wil Tubi je een kans geven. Het is een volledig gratis advertentie-ondersteunende streaming video service die je op heel wat apparaten kunt gebruiken.

Hoe krijg je toegang tot Tubi

Gelukkig is Tubi bijna overal te gebruiken op platformen en apparaten. Je kunt het bekijken via de website op je computer, terwijl native apps beschikbaar zijn op smartphones en tablets.

Waarom zou je kiezen voor Tubi.TV

Tubi is volledig gratis en toegankelijk vanaf bijna elk modern apparaat dat je waarschijnlijk zult gebruiken. Belangrijker nog, Tubi heeft veel vrije inhoud beschikbaar. Volgens TUBI.TV beschikt het bedrijf over meer dan 50.000 titels in de bibliotheek, met belangrijke samenwerking met Lionsgate, Paramount, MGM en Starz om de inhoud van de bibliotheek vol te houden. Tubi.TV voegt nieuwe films geleidelijk toe aan toe in de loop van elke maand. Het is dus de moeite waard om af en toe een kijkje te nemen.

diensey+ films streaming

Vudu

Vudu is een online film- en tv-streamingdienst van Walmart en bestaat al meer dan tien jaar. De hoofdactiviteit komt voort uit digitale streaming, waardoor er nog meer entertainmentmogelijkheden zijn voor de consument.

Geen maandelijks abonnement

Bij deze streamingdienst betaal je alleen voor wat je bekijkt. Er zijn geen abonnementen en geen kosten achteraf. Je kunt kiezen welke films je wilt huren of kopen en je hebt ook de mogelijkheid om tv-series te kopen per aflevering of per seizoen. Deze afwezigheid van een maandabonnement is aantrekkelijk voor degenen die maar een paar films willen kijken en niet het gevoel hebben dat ze hun geld uit een maandabonnement moeten halen.

Gratis inhoud

Vudu biedt een bibliotheek met gratis content die je zonder account kunt bekijken. Sommige titels blijven beschikbaar, andere worden elke week geruild. Deze films worden onderbroken door korte advertenties. De kwaliteit is echter goed en de advertenties zijn minimaal. Je kunt ook nieuwe releases bekijken.

Besluit

Als je deze streamingdienst wilt gebruiken om een paar geselecteerde films bekijken, kan het een perfecte videostreaming optie voor je zijn. Velen gebruiken de streamingdienst alleen voor de gratis filmbibliotheek met een ruime inhoud. Met Vudu krijg je toegang tot een brede selectie van films. Vudu is een vast de best beoordeelde streamingdiensten voor mensen die af en toe eens naar een film willen kijken.

Share your love
Facebook
Twitter