Prime Video app installeren op de Apple TV

Amazon heeft sinds eind 2017 een app ontwikkeld voor de Apple TV. Met deze app is het mogelijk om alle films en series van Prime Video direct te bekijken op je televisie.

Werkt de app met mijn Apple TV?

Amazon heeft de app ontwikkeld voor de vierde generatie van de Apple TV. Wanneer je een Apple TV 4 of 4K hebt, kan je gebruik maken van de Prime Video app. Weet je niet zeker welke Apple TV je hebt? Controleer dan of er een App Store aanwezig is op het apparaat. Is deze aanwezig, dan heb je een Apple TV 4.

Heb je een Apple TV 3 of lager, dan is het alleen mogelijk om middels je telefoon de films en series te bekijken door gebruik te maken van Airplay.

Installatie & instellen

Het installeren van de Prime Video app op de Apple TV is erg gemakkelijk. Ga naar de App Store van de Apple TV en download daar de Prime Video app. Na het downloaden wordt de app automatisch geïnstalleerd.

Open vervolgens de app. Je moet nu je logingegevens invullen, waarna je kan beginnen met het bekijken van de films en series.

Hoe nu verder?

Je Apple TV bewaart automatisch je account gegevens. De volgende keer dat je een film of serie wilt bekijken, open je de Prime Video app en kan je direct naar je favoriete film of serie kijken!